Характеристика порід свиней

Характеристика порід свиней
img

Поставте запитання фахівцю

Характеристика порід свиней

На сьогоднішній день у світі налічується приблизно 100 порід свиней, призначених для вирощування у фермерських господарствах. Існує загальноприйнята класифікація, згідно з якою всі породи свиней умовно поділяють на окремі групи.

1. За продуктивністю. Тут виділяють 3 напрямки:

мясные породы свинейМ'ясні (беконні). Серед них найпопулярнішими є породи ландрас, гемпшир, дюрок, темворс, п'єтрен, в'єтнамська висловуха, естонська беконна, литовська біла. Свині для м'ясної відгодівлі мають витягнутий у довжину округлий тулуб, масивну задню частину, голову невеликого розміру і високі ноги. Також із характерних ознак м'ясних порід можна назвати густу щетину на еластичній шкірі і відсутність складок. Породи м'ясної групи від інших відрізняє високий вміст м'яса у загальній вазі (до 65-67%) і низька частка сала. Закладена генетично товщина шпикового шару невелика і складає 1,5-2 см.

 

мясо-сальные породы свинейМ'ясо-сальні (універсальні). До них належать такі породи, як велика біла, беркширська, лівенська, брейтовська, латвійська біла, польсько-китайська, українська степова біла. Породи з м'ясо-сальною продуктивністю утворюють найчисленнішу групу, представники якої мають довгий тулуб з короткою головою, неширокі груди, невеликі округлі крижі і короткі ноги. Вміст пісного м'яса і жирного сала в туші дорослої особини становить 53-57% і 33-37% відповідно. Для отримання м'ясної продукції придатні молоді особини універсального типу, а ось зрілі породи з достатньою кількістю відкладеного жиру є джерелом сала.

 

сальныеСальні. Найзатребуванішими серед представників сальної групи є велика чорна, мангалицька, миргородська, українська степова ряба свиня. Свині мають широкий тулуб з м'ясистими окостами. М'язові тканини у цих свиней ростуть тільки перші кілька місяців (як правило, до досягнення поросям ваги в 130 кг), після чого починає активно утворюватися підшкірне сало. У тушах сальних порід міститься до 45% сала і до 50% м'яса. М'ясний вихід у свиней на відгодівлі до жирних кондицій знаходиться практично на такому ж рівні, який притаманний універсальним породам - ​​у межах 80%. Але на відміну від свиней м'ясного і м'ясо-сального напрямку відтворювальні якості у вирощуваних на сало свиней нижчі.

 

В наявностi
ПК 55-11. Гроувер для свиней, 50-80 кг

ПК 55-11. Гроувер для свиней, 50-80 кг

Ціна:

Введіть потрібну кількість мішків:

2. За конституцією. У цій групі знаходяться 4 різновиди свиней, що мають різну статуру:

грубые и плотные свиньи

 

Груба щільна.

 

грубое и рыхлое

 

Груба пухка.

 

нежное и плотное

 

Ніжна щільна.

 

нежное и рыхлое

 

Ніжна пухка.

В наявностi
КСУ 12,5 арт. 264102. Для свиней, универсального назначения

КСУ 12,5 арт. 264102. Для свиней, универсального назначения

Ціна:

Введіть потрібну кількість мішків:

 3. За походженням. У цій класифікації 4 напрямки свиней, що відрізняються способом появи:

потомки диких кабанов

 

 

Нащадки диких кабанів з Європи.

 

потомки из Азии

 

 

Нащадки диких кабанів з Азії.
 

 

смешанные потомки

 

 

Змішані - поєднують у собі ознаки диких кабанів з Європи і з Азії

 

заводские свиньи

 

 

Заводські - виведені завдяки селекції.

 

Вибираючи породу поросят для розведення, потрібно враховувати сформовані у регіоні кліматичні умови. Якщо вони сприятливі для конкретного виду тварини, то тоді варто займатися вирощуванням свиней. А підібравши повноцінне харчування у вигляді збалансованих комбікормів для свиней від ТМ «Feed&Life», можна домогтися максимально високих результатів відгодівлі.

Статті по темі