М'ясні породи перепелів

М'ясні породи перепелів
img

Поставте запитання фахівцю

М'ясні породи перепелів

Серед різноманіття різновидів домашніх пернатих окреме місце посідають м'ясні породи перепелів. Знаючи про корисні властивості перепелиного м'яса, багато споживачів обирають його замість курячого. Розведення птахів з метою виробництва м'яса стає привабливим напрямком бізнесу для деяких птахівників і фермерських господарств.

Особливості м'ясних порід перепелів і відгодівлі птиці на м'ясо

Для перепелів, які проживають у природному середовищі,  характерні невеликі розміри тіла. Тому фермери, які вирощують цих птахів у домашніх умовах з метою отримання м'яса, перш за все мають подбати про інтенсивний набір ваги пернатими. Цьому сприяє особливий раціон харчування з додаванням до корму вітамінів, мінеральних добавок і зелені. В іншому випадку перепели частіше хворіють і погано додають у своїй масі.

Вирощування перепелів на м'ясо здійснюється у різних технологічних групах:

  • Птах, якому доба, до досягнення 56-63-денного віку (в окремих випадках 70-90-денного). У цей період практикується спеціалізована відгодівля, при цьому у 30-32 дні перепелів поділяють за статтю.

  • Зайві самці і некондиційні самки.

  • Доросла птиця промислового поголів'я після закінчення продуктивного періоду (зниження несучості до 50%).

Утримання перепелів у домашніх умовах може бути клітковим або підлоговим з обов'язковим поділом на самок і самців (у різних клітках або секціях відповідно). На одну голову має припадати 85 кв.см площі приміщення - сухого, добре опалювального (20-24 ° С) і з неяскравим освітленням. Для підтримки необхідної тривалості світлового дня (до 10 год.) і інтенсивності освітлення (не більше 10-12 лк або 3 Вт/кв.м) для вирощування м'ясних порід перепелів краще вибирати приміщення без вікон або з затемненими вікнами. Рекомендується дотримуватися 3-кратного режиму годування.

Збалансоване харчування і правильне вирощування перепелів з нуля за відносно короткий час дозволяє отримати цінний м'ясний продукт з категорії дієтичних.

Найпопулярніші породи перепелів для отримання м'яса

Найбільш затребуваними м'ясними породами перепелів для домашнього розведення є такі:

 

 

В наявностi
ПК 3-8. Гроувер для перепелов, 4-6 недель

ПК 3-8. Гроувер для перепелов, 4-6 недель

Ціна:

Введіть потрібну кількість мішків:

Фараон

За популярністю серед м'ясних порід перепелів ця посідає перше місце. Птахи, виведені в результаті тривалої селекції у США, відрізняються від інших видів щільним корпусом і значними розмірами.

При цьому самки більші за самців. Так, вага дорослих самців складає від 160 до 260 г (у середньому -200 г), а самок - від 180 до 310 г (у середньому 235 г). Процес відкладання яєць у самок починається з 45-50 дня, а середньорічна несучість складає 220 яєць. У середньому перепелине яйце важить 12-18 г.

На відміну від гарного товарного вигляду тушок, живі особини мають не такий презентабельний вигляд через «дике» забарвлення пір'я. Це, а також зайву примхливість до умов утримання та процедури годування, можна назвати недоліками перепела породи Фараон.

В наявностi
ПК 6-41.Финиш для перепелов, 5-6 недель

ПК 6-41.Финиш для перепелов, 5-6 недель

Ціна:

Введіть потрібну кількість мішків:

Техаський білий (американський альбінос)

Для домашнього вирощування порода білих перепелів є найкращою. Її представників можна визначити за такими ознаками:

-міцна статура, широка спина, опукла грудна клітка; - тілесний колір дзьоба з чорним краєм; - густий пір'яний покрив білого забарвлення з вкрапленнями однієї-трьох чорних плям на голові або тілі птахів будь-якої статі.

Вага самців цієї породи досягає 300-350 г, самок - 350-400 г. Показники несучості невисокі - 100-150 яєць на рік.

Від перепелів породи Фараон птахи відрізняються невибагливістю до умов утримання. Єдиний недолік - пернаті споживають корм у більших обсягах, що потребує від птахівників додаткових витрат.

Статті по темі