Якщо ви збираєтесь вирощувати курей і хочете отримувати як м'ясо, так і яйця, вибирайте м'ясо-яєчні породи. Птахи добре нарощують масу і дають багато яєць.
Кури стійкі до хвороб, мають сильний імунітет і лагідну вдачу. Вони життєздатні і не потребують особливого догляду, тому їх вигідно вирощувати.
Які ж породи дають найсмачніші яйця і м'ясо? Розглянемо у цій статті.
М'ясо-яєчні кури: 7 популярних порід
![]() |
Род-айланд. Кури цього виду добре переносять холод, тому не перестають нестися навіть взимку (за умови, що температура повітря у курнику не впаде нижче 10 °С).
Характеристики породи:
|
У середньому, птахи відкладають 180 яєць щорічно, але якщо поліпшити їхнє харчування, можна отримати до 220 шт. Яйця – бурого кольору, вага кожного – 60 г.
![]() |
Нью-гемпшир. Кури відрізняються скоростиглістю, витривалістю і лагідним характером.
Особливості виду:
|
Самці важать 4 кг, самки – лише 2,5-3 кг. Перша яйцекладка розпочинається у 6 місяців. Можна отримувати щорічно по 200 яєць вагою 65 г.