Незалежно від мети розведення, при спорудженні свинарника слід врахувати рекомендовані умови утримання свиней у підсобному господарстві. У іншому випадку тварини не зможуть нормально рости і розвиватися, а отже, не вдасться отримати запланований прибуток. Про те, яким вимогам мають відповідати площа і мікроклімат приміщення, а також фронт годування і напування свиней, розберемося докладніше.

Вимоги до приміщення. Свині мають бути захищені від вологи та холоду, тому для них підбирається або споруджується сухе тепле приміщення без протягів. На зиму з метою додаткового утеплення зсередини приміщення можна обкласти сухою соломою або стеблами кукурудзи.
У приміщенні має бути рівна, неслизька, зручна для очищення підлога. Вона може бути викладена цеглою або дошками, між якими не повинно бути щілин. З точки зору міцності і гігієнічності найкращою є бетонна підлога, з метою утеплення додатково вкрита дерев'яним настилом або дощатим щитом.
В наявностi
ПК 50-1. Престарт для поросят, 2-10 кг
Для нормальної вентиляції приміщення у ньому встановлюється витяжна труба, а над дверима має бути отвір із засувкою. Гарне освітлення вдається організувати при співвідношенні площі вікна і площі підлоги як 1:12.
Оптимальною у приміщенні є температура 16-20 °С, відносна вологість при цьому має бути у межах 65-70%.

Вимоги до верстатів. Розмір конструкції, виготовленої з дерева або металу, для молодняка на відгодівлі має бути не менше 5 кв. м. У верстаті, де утримується свиноматка, має бути відгороджений відділ 30х25 см для годування поросят.
У кожному верстаті розміщують свиней у кількості від 8 до 30 голів (залежно від статево-вікових груп свиней). При цьому площа підлоги на кожну голову має становити не менше 0,15 кв.м. На прилеглій до свинарника території зазвичай обладнують вигульний майданчик розміром приблизно 15 кв.м.
В наявностi
ПК 52-11. Доращивание свиней, 25-50 кг
Фронт годування і напування. Мається на увазі довжина годівниці у розрахунку на 1 особину. Нормальною довжиною є та, при якій всі свині у верстаті можуть одночасно знаходитися біля годівниці. Дослідним шляхом для різних груп свиней встановлено такі нормативні показники:
Поросята вагою 15-30 кг
Свині вагою 40-50 кг
Свині вагою 90-100 кг
Дорослі свині на груповому утриманні
Дорослі свині на індивідуальному утриманні
Щоб усе поголів'я отримувало корм у необхідному обсязі і завдяки цьому активно набирало вагу, потрібно забезпечити достатню площу годування для кожної особини. Крім того, для свиней на відгодівлі має бути організований цілодобовий доступ до чистої води оптимальної температури 12-15 °С.
Потреба у питній воді для свиней на відгодівлі становить 15 л на добу. У спекотну пору року норму напування збільшують до 25%.
Дотримання умов утримання свиней у поєднанні з годуванням поголів'я продукцією ТМ «Feed&Life» дозволить отримати наприкінці відгодівельного періоду максимальний результат.