В українських фермерських господарствах поширені такі 3 види відгодівлі свиней:
1. М'ясна відгодівля. Найзатребуваніший і вигідний з економічної точки зору вид відгодівлі, що дозволяє за короткий період отримати ніжне нежирне м'ясо, яке користується попитом у споживачів. Таким способом відгодовують більшість підсвинків з 3-4 до 6-8 місяців, поки маса їх тіла не досягне 100-110 кг.
Організм свині на м'ясній відгодівлі має отримувати велику кількість протеїну (від 170 г на 1 кг комбікорму у початковій фазі до 140 г у заключній). Для цього до корму свині потрібно додавати рибне і м'ясо-кісткове борошно, дріжджі, сироватку або відвійки. Також у раціоні можуть бути присутні харчові і зернові відходи, картопля, цукровий буряк, комбісилос. Давати їжу свині рекомендується рівними частинами 2-3 рази на день або насипати у бункерні годівниці з вільним доступом до них.
На початку м'ясної відгодівлі середньодобовий приріст свині має складати 600-750 г, а до кінця - 800-900 г. Якщо рекомендовані показники не досягнуті, період м'ясної відгодівлі подовжується.
У свою чергу, м'ясну відгодівлю прийнято розділяти на дво-або трифазну. Під час двофазної м'ясної відгодівлі використовуються гроверний і фінішний повнораціонний комбікорми:
1 фаза - підсвинки вагою від 25-30-35 кг до 65 кг
2 фаза - свині вагою від 65-70 кг до 95-110 кг
Під час трифазної м'ясної відгодівлі використовуються три види комбікормів: гроверний, 1-го фінішного періоду і 2-го фінішного періоду:
1 фаза - підсвинки вагою 30-50 кг;
2 фаза - свині вагою 50-80 кг;
3 фаза - свині вагою 80-110 кг.